Palidosim.lv ir tūrisma aģentūra, kas specializējas individuālo un biznesa ceļojumu plānošanā, palīdzot klientiem nokļūt visdažādākajos galamērķos visā pasaulē.

Tev atliek tikai norādīt virzienu, un mēs parūpēsimies par pārējo!

10 ieteikumi veiksmīgam biznesa ceļojumam

Dažādi praktiski ieteikumi, kas palīdzēs pilnvērtīgi sagatavoties biznesa ceļojumam.

1. Izmanto lojalitātes programmas
Ja Tu daudz ceļo, vienmēr vēlams izmantot lojalitātes programmas. Sasniedzot noteiktu līmeni, Tev ir iespēja saņemt dažādus papildpakalpojumus viesnīcās un lidostās. Tas ne vienmēr ir kas īpašs, tomēr var padarīt tavu dzīvi mazliet ērtāku, piemēram, „ātrā rinda” lidostas drošības pārbaudei vai iespēja bez rindas „iečekoties” viesnīcā. It kā sīkumi, tomēr ilgtermiņā tas veido ievērojamu laika ietaupījumu. Turklāt, sasniedzot augstāku līmeni lojalitātes programmā, tas nodrošina pieeju aviokompānijas atpūtas zonai, kurā iespējams netraucēti strādāt, veikt konferences zvanus, iedzert kafiju, izmantot kontaktligzdas ierīču uzlādei vai ieiet atsvaidzinošā dušā.

2. Izkop bagāžas stratēģiju
Ja iespējams, ceļo tikai ar rokas bagāžu. Nododamās bagāžas reģistrācija prasa papildu laiku, kā arī pastāv iespēja, ka bagāža pazūd vai aizkavējas. Centies ņemt līdzi savstarpēji saderīgus apģērbus. Investē apģērbos no moderniem materiāliem, kas nav jāgludina. Ja galamērķis ir tālu, tad izbrīvē vietu arī lietām, kas var padarīt ērtāku gulēšanu lidojuma laikā − tas var būt neliels spilvens, pleds vai ērtas treniņbikses. Neņem līdzi lietas, kas ir pieejamas viesnīcās − šampūns, ziepes, fēns vai gludeklis.

3. Izveido uzdevumu sarakstu
Reizēm gadās kaut ko aizmirst pat tad, ja Tu ceļo ļoti bieži. Izveido sarakstu ar nepieciešamajām lietām, lai gatavošanos ceļojumam padarītu ātrāku un ērtāku. Sakravā somu iepriekšējā vakarā, un, ja iespējams, ceļojuma rītā vēlreiz pēc saraksta pārbaudi vai ir paņemtas visas nepieciešamās lietas.

4. Vienmēr ņem līdzi enerģijas batoniņu
Lidojumu ilgstošas aizkavēšanās gadījumā veikalu un kafejnīcu krājumi lidostās mēdz izsīkt, tādēļ līdzpaņemtais enerģijas batoniņš ar augstu uzturvērtību var būt tieši laikā, lai remdētu izsalkumu neparedzētās situācijās.

5. Piefiksē istabas numuru
Ja esi ilgstošā biznesa ceļojumā, dažādās valstīs un pilsētās, tad ir grūti atcerēties, vai paliec 506. istabā − vai tomēr tas bija citā viesnīcā, pirms nedēļas. Pieraksti viesnīcas adresi un istabas numuru telefonā vai uz lapiņas, lai tas vienmēr ir līdzi un pa rokai.

6. Vienmēr ieplāno vairāk laika
Laika plānošana ir svarīga gan biznesā, gan ceļošanā. Lidostas, autobusi, vilcieni, taksometri, rindas un kavēšanās − viss notiek ilgāk nekā plānots, tādēļ ierēķini laika rezervi. Ierodies lidostā pusotru stundu pirms lidojuma, pat ja esi pārliecināts, ka vajadzīga tikai stunda. Ierēķini laiku ar rezervi, ja dodies uz nepazīstamu lidostu, kurā plānota pārsēšanās.

7. Izvairies no organisma atūdeņošanās
Lidmašīnas salonā gaisa mitrums ir daudz zemāks nekā gaisā mums apkārt ikdienā. Tas var izraisīt organisma atūdeņošanos, kas var novest pie noguruma sajūtas, galvassāpēm un bezmiega. Lai izvairītos no atūdeņošanās, dzer ūdeni gan pirms lidojuma, gan lidojuma laikā.

8. Uzlādē ierīces
Ja plāno strādāt lidostā vai lidmašīnā, tad laicīgi pārliecinies, vai visas tavas ierīces ir uzlādētas. Tas var kļūt īpaši svarīgi, ja kavēsies reisi vai radīsies citas neparedzētas situācijas. Pārliecinies, lai Tev līdzi ir arī strāvas rozešu adapteris. Iegādājies jaudīgu ārējo bateriju, ko izmantot situācijās, ja nav pieejamas strāvas rozetes.

9. Izvēlies Premium Economy
Ja tava uzņēmuma ceļošanas politika neļauj izmantot biznesa klasi, tad varbūt ir iespēja izvēlēties Premium Economy, kas pieejama tālajos lidojumos? Lielāki sēdekļi, vairāk vietas kājām, strāvas rozetes un labāks ēdiens garā lidojumā ļaus strādāt, atpūsties un justies komfortabli arī pēc vairākām stundām. Lai arī dārgāk nekā Ekonomiskā klase, tomēr vidēji ar 65% zemākām izmaksām nekā Business Class sēdvietas. Premium Economy cena ir ļoti atkarīga no biļešu pasūtīšanas brīža.

10. Izvēlies uzticamu ceļojumu aģentūru
Izvēlies uzticamu ceļojumu aģentūru, kas palīdzēs izplānot ceļojumu. Profesionāls biznesa ceļojumu konsultants atradīs labākos lidojumu savienojumus, izvērtēs savienotos reisus, piedāvās transporta alternatīvas, konsultēs par galamērķi, sniegs padomus un atbalstu sarežģītās situācijās jebkurā diennakts laikā, tādējādi ietaupot Tavu laiku un naudu.

SAZINIES AR MUMS, LAI SAŅEMTU PIEDĀVĀJUMU!

Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem– Uzzināt vairāk.

Piekrītu